3 ok, amiért érdemes biztonsági szolgálatot alkalmazni egy ipari terület védelmére

Egy privát biztonsági szolgálat felbérlése az ipari létesítménye, vagy az ipari területe számára öt kiemelt előnnyel jár a tulajdonosok, a vállalkozások vezetői és a munkások számára egyaránt.

A professzionális biztonsági szolgálatok ugyanis hatékonyan szavatolják az ipari létesítmények alapvető biztonságát. Természetesen a telepített őrzéstechnika is rengeteget számít, ám az élőerős védelem még mindig a leghatékonyabb az ipari üzemek, csarnokok, ipari parkok esetében is.

Az Elysium Invest által nyújtott őrző-védő szolgáltatás elrettenti a potenciális fenyegetéseket, gyorsan reagál, ha valaki megsértené a biztonság előírásokat, sőt még több kényelmi szolgáltatást kínál: személyre szabott biztonsági megoldásokat és valós szakértelmet.

A cikkünkben most három okot fogunk megvizsgálni, amiért a biztonsági szolgálat felbérlése kritikus fontosságú az ipari létesítmények biztonsága szempontjából.

1. ok: A legjobb védekezés az eltántorítás

Közhely, mert alapigazság, hogy a legjobb védelem az, ami hatására a bűnöző még azelőtt megváltoztatja a szándékát, hogy elkövetné a tettét. Az ipari létesítménye számára biztonsági szolgálat felbérlésének egyik elsődleges előnye pontosan ez az elrettentő hatás.

Akár külső behatolókról van szó, akár létesítményen belüli, alkalmi elkövetőkről, egy folyamatos jelenléttel bíró, látszódó és aktív őrszolgálat megakadályozza a legtöbb bűncselekményt már azzal, hogy el sem merik követni azokat.

Elvégre, ha egy tolvaj azonnal lebukna a műszak végén, vagy egy rablót már a kerítésnél elfognának, mielőtt bejutna a gyárterületre, akkor ezek az emberek inkább meg sem kísérlik a károkozást.

2. ok: A gyors reagálás

A biztonsági fenyegetések elrettentése érdekében tett erőfeszítései ellenére bármikor előfordulhatnak incidensek.

Az Elysium Invest biztonsági szolgálata gyorsan, szakszerűen és hatékonyan reagál bármilyen biztonsági szabálysértésre, csökkentve ezzel a károkozás mértékét vagy a veszteségeket.

 A biztonsági őrök képesítésének egyik kulcseleme éppen az, hogy gyorsan felismerjék a biztonsági fenyegetéseket és tudjanak is azokra reagálni, szükség esetén hatósági segítséget kérni: például hívni a rendőrséget, vagy a sürgősségi orvosi szolgálatot.

Ezenkívül a biztonsági őrök vészhelyzetben, például tűz, orvosi vészhelyzet vagy természeti katasztrófa esetén is szakszerű segítséget nyújthatnak az alkalmazottaknak vagy a látogatóknak. Vészhelyzetben egy nyugodt, magabiztos ember kincset ér!

3. ok: Testreszabott biztonsági megoldások

Minden ipari létesítmény egyedi, sajátos biztonsági kihívásokkal és sebezhetőségekkel bír. Léteznek ugyan azonos jellemzők (például teherforgalomra alkalmas bejárat, telekhatár, közművek csatlakozási pontjainak kialakítása, stb.), az „ördög” azonban a részletekben rejlik.

Ezért egy professzionális biztonsági szolgálat személyre szabott biztonsági megoldásokat tud nyújtani, amelyek az Ön létesítményének egyedi igényeihez igazodnak.

A biztonsági szolgálat elvégezheti létesítménye átfogó biztonsági felmérését, azonosíthatja a potenciális biztonsági fenyegetéseket és sebezhetőségeket, és ajánlhatja a legjobb biztonsági megoldásokat ezek mérséklésére.

Ez magában foglalhatja biztonsági kamerák, beléptető rendszerek, riasztórendszerek és egyéb biztonsági intézkedések telepítését.

Ezenkívül a biztonsági őröket ki lehet képezni speciális biztonsági eljárások végrehajtására, például a veszélyes anyagok megfigyelésére vagy a biztonsági előírások betartásának biztosítására.

Őrzött lakópark

Milyen előnyökkel jár egy őrzött lakópark?

Az ingatlanüzemeltetők befektetők és a lakóközösség számára is fontos az, hogy elmondhassák, a lehető legtöbbet tesznek a biztonságért. Az őrzött, biztonsági szolgálattal védett lakóparkok a